Keukens in je eigen stijl: van modern tot nostalgisch

Waarom kies je voor een houten keuken van Keuken- en Interieurbouw Kor Lautenbag?

Deze keukenmakers maken oerdegelijk, tijdloos werk. “Wij leveren maatwerk, met oog voor details,” zegt Kor Lautenbag. De klant staat centraal. In welke stijl wil jij je keuken? Hoe wordt deze keuken gebruikt? Dat bepaalt het eindresultaat.

De keukenbouwer maakt keukens, van ontwerp tot oplevering. “Wij wonen en werken in Friesland, maar ook buiten de provincie berekenen wij geen bezorgingskosten.”

Vaak denken klanten bij een meubelmaker of interieurbouwer aan massief hout. “Wij maken veel eikenhouten keukens, maar ook hypermoderne keukens van plaatmateriaal dat we fineren of spuiten in iedere gewenste kleur,” vertelt Kor enthousiast.

Keukenapparatuur

De klant bepaalt zelf welke inbouwapparatuur er komt. “Mijn leverancier heeft alle A-merken, zoals Miele, ATAG, Siemens, Bosch, EAG, Boretti en Novy-afzuigkappen. De keuze over prijs-kwaliteitsverhouding maakt de klant zelf. Ik bouw het in.”

Notenhout, kersenhout, eikenhout of mdf

De meeste opdrachtgevers hebben al een idee over wat ze willen. Er is sprake van een keukenrenovatie of er wordt een nieuw huis gebouwd. Een standaard showroomkeuken wordt het niet. 
Sommige mensen willen een notenhouten keuken. Anderen kiezen voor kersenhout. Veel vraag is er altijd naar eikenhout. Zelfs binnen een eikenhouten keuken is weer veel variatie mogelijk. “Wil je een robuuste look voor je keuken, dan gebruiken we ruw hout met de mooie noesten. Wil je een gladde keuken, dan gebruiken we planken zonder oneffenheden.”

Misschien houd je niet van een massief hout en kies je voor mdf. Dat is plaatmateriaal wat een strakke, moderne uitstraling geeft.

  • Een mooie strakke eikenhouten keuken met ingebouwde kasten

Aanrechtbladen

De keuze van het werkblad voor je aanrecht bepaalt evenzeer de stijl van je nieuwe keuken. Composiet en keramiek zijn geperste materialen, krasvrij en hittebestendig. Sommige mensen vallen als een blok voor graniet of Belgisch hardsteen. “Ook prachtig.” Het maakt de keukenbouwer niet uit. Iedere keuken die de meubelmakerij verlaat, heeft zijn eigen charme.

Greeploze lades en keukenkastjes

De één wil zijn keuken afwerken met olie, de ander wil lak. De één wil hoogglans, een ander mat. De één kan niet kiezen uit de grote hoeveelheid leuke handgreepjes voor keukenkastjes, een ander wil greeploze lades. De één wil die greeploze la openen met trekken, de ander met een duwtje.

3D-tekening toont keukenstijl

“Je bepaalt alles zelf”, zegt Kor. “Als we alle wensen hebben besproken, maak ik een offerte. Daarna werk ik de gedroomde keuken op maat uit in een 3D-tekening. De productie begint als de klant helemaal tevreden is over de plannen. De lades, kastjes of bijvoorbeeld het kookeiland worden in de werkplaats op maat gemaakt. De montage gebeurt uiteraard op de locatie zelf. Is er een aannemer bezig, dan stemmen we onze levering daar op af.”

Vraag vrijblijvend informatie als jij ook ideeën hebt over het laten maken van een keuken in je eigen stijl.

Vraag naar de mogelijkheden

Over Kor Lautenbag

Keuken- en Interieurbouw Kor Lautenbag is een meubelmakerij te Jistrum, Friesland. Uw keuken of meubelstukken kunt u bij ons laten maken. Wij realiseren uw eigen wensen of ontwerp van massief hout of modern plaatsmateriaal. Denk aan kersenhouten keukens, eikenhouten tv-meubels, notenhouten tafels, of kasten van strak plaatmateriaal. U bestelt het in ieder gewenst model, iedere gewenste maat.

Meubelmakerij Kor Lautenbag bezorgt alle meubels GRATIS, zowel binnen als buiten Friesland. Keukens en kasten worden netjes afgeleverd, en ingebouwd wanneer het u uitkomt.

Wilt u een uniek meubelstuk of een keuken in eigen stijl? Neem contact op en wij maken het.

keuken inspiratie

interieur inspiratie

Hoe gaan we te werk?