keramiek keukenblad

Keukenbladen van graniet of keramiek?

Waar let jij op bij het zoeken naar jouw droomkeuken? Is het de houtsoort die gebruikt wordt? Is het de grootte van de inbouwoven? Of let je meer op details als kranen of technische gadgets?
Wat vaak vergeten wordt bij het bedenken van een keuken is hoe belangrijk een goed keukenblad is. Het keukenblad bepaalt voor een groot deel de look and feel van je keuken. Bovendien is het keukenblad hét oppervlakte wat je wellicht het vaakst gaat gebruiken. Het moet dus van goede kwaliteit zijn én er ook nog eens mooi uitzien. In dit blog vertellen we je meer over keukenbladen van graniet of keramiek, wat de verschillen zijn en waarom een goed keukenblad nou zo belangrijk is.

Waarom is een goed keukenblad zo belangrijk?

We stipten het al even aan: je keukenblad of aanrechtblad bepaalt voor een groot deel het uiterlijk van je keuken. Natuurlijk dragen ook de kastjes voor een groot deel bij aan het uiterlijk, maar je keukenblad heeft een net zo belangrijke rol. Als je je keuken van een afstandje bekijkt zijn het misschien wel de kastjes die belangrijker lijken, maar kom je dichterbij (omdat je daadwerkelijk gaat koken) dan is het juist het keukenblad dat bepalend is.

Verschil tussen keukenbladen van graniet of keramiek

Ben je aan het overwegen of je gaat voor keukenbladen van graniet of keramiek, dan is het goed om eerst de verschillen eens op een rijtje te zetten. Graniet is een natuurproduct, een stollingsgesteente uit lava. Graniet is veelal al miljoenen jaren oud. Deze natuursteen is bikkelhard en daardoor goed te gebruiken als aanrechtblad. Een keukenblad van graniet is enorm duurzaam, vanwege de hoge kwaliteit en de extreme hardheid is het vrij kras- en hittebestendig. Graniet is in verkrijgbaar in verschillende kleuren en geeft een luxe uitstraling aan een keuken.

Ook keramiek is dan wel geen natuurproduct, maar wel een duurzaam materiaal voor een keukenblad. Hitte-, vlek- en krasbestending, en dus onderhoudsvrij. Met een keramieken keukenblad ben je gegarandeerd van een strakke, stijlvolle uitstraling. Het grote voordeel van keramiek is dat het op maat gemaakt wordt en er bijna geen kleurverschillen zichtbaar zullen zijn. Dat kan bij graniet wel het geval zijn, omdat dat een natuurproduct is.

Weet jij al of je gaat voor keukenbladen van graniet of keramiek? Wat je keuze ook is, je gaat altijd voor een kwalitatief goede keuze met een prachtige uitstraling.

Over Kor Keuken & Interieur

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken? Bij Kor Keuken & Interieur denken we graag met je mee over jouw ideale keuken.
Kor Keuken & Interieur is een ambachtelijke meubelmakerij, gevestigd in het Friese Jistrum. Hier worden op jaarbasis vele keukens, meubels en interieuroplossingen op maat gemaakt. In de werkplaats werkt men met respect voor het ambacht, liefde voor hout en een passie om iedere klant te voorzien van het door hem of haar gewenste interieurstuk op maat.

Meer keukeninspiratie opdoen? Kijk dan hier!

Nog meer keukeninspiratie opdoen? Ga dan naar Pinterest!