inbouwapparatuur

Wat zijn de nieuwste technieken op het gebied van inbouwapparatuur?

Een koelkast, oven of kookplaat ‘los’ in je keuken hebben staan; dat is bijna niet meer van deze tijd. Bij het aanschaffen van of het op maat laten maken van een nieuwe keuken, kiest het merendeel van de consumenten tegenwoordig voor inbouwapparatuur, tenzij de ruimte zich hier niet voor leent en een vrijstaande koelkast toch echt gewenst is. Maar er is tegenwoordig nog veel meer mogelijk. Wat zijn de nieuwste technieken op het gebied van inbouwapparatuur?

Inbouwapparatuur

Een koelkast, oven en (een inductie-)kookplaat zijn vaak de eerste apparaten waar je aan denkt bij inbouwapparatuur. Bij het aanschaffen of laten maken van een nieuwe keuken kun je daar eigenlijk al niet meer omheen. Daarnaast zijn er nog verschillende opties mogelijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vaatwasser, vriezer, magnetron of zelfs je wasmachine? Voor de koffieleuten is het ook mogelijk om een inbouwkoffiezetapparaat te laten plaatsen. Als je kiest voor een Amerikaanse koelkast kun je ook een optie kiezen om ijsklontjes te maken maken, of crushed ice.

inbouwapparatuur

Veel van deze technieken zijn natuurlijk niet nieuw, maar bestaan al enkele jaren of zelfs langer. De technieken omtrent deze apparatuur worden echter wel steeds beter, waardoor apparatuur van nu ten eerste erg lang meegaat, en ten tweede qua gebruiksgemak echt sprongen vooruit is op de apparatuur van pak ‘m weg tien jaar geleden.

Nieuwe technieken

Vind je een afzuigkap ook zo’n lelijk ding? Of leent je ruimte zich er niet helemaal voor? Tegenwoordig is er een heel mooi alternatief: kookveldafzuiging. Hierbij heb je niet een afzuigkap boven je kookplaat, maar bevindt de afzuiging zich naast de kookplaat, in het keukenblok. Mensen die eenmaal kookveldafzuiging hebben, willen vaak niet meer anders. Doordat de stoom van je pannen direct wordt afgezogen heb je niet meer te maken met beslagen ruiten. Er zijn tegenwoordig zelfs inductiekookplaten met kookveldafzuiging in één.

Ben je iemand die maaltijden prept, of die graag restjes bewaart? Een vacumeerlade zorgt ervoor dat je je eten veilig kunt bewaren. In een vacumeerlade wordt zuurstof en lucht uit vacuümzakken gezogen. Daardoor kun je je eten langer bewaren.

Ook nieuw: een ovendeur die in z’n geheel ‘verdwijnt’ in de oven wanneer je hem opent. Door deze handige ovendeur brand je je nooit meer aan een te hete ovendeur, en kun je veilig je versgebakken taart of ovenschotel uit de oven halen.

Heb je zelf ergens een nieuwe techniek gespot die je graag in je nieuwe keuken terug zou zien? Wij horen het graag van je!

Over Kor Keuken & Interieur

Ben je zelf op zoek naar een nieuwe keuken waarin gebruik wordt gemaakt van de nieuwste technieken op het gebied van inbouwapparatuur?

Kor Keuken & Interieur, gevestigd in Jistrum, Friesland, is specialist op het gebied van op maat gemaakte keukens. Door de jaren heen zijn er door de keukenbouwers van Kor Keuken & Interieur veel verschillende keukens gemaakt en geplaatst. Van landelijke keukens tot moderne keukens, greeploze keukens, of keukens met een industrieel tintje; de keuze is aan jou!