keramiek keukenblad

Wat kun je het beste gebruiken om je keramiek keukenblad schoon te houden?

keramiek keukenblad
Als je een nieuwe keuken hebt, wil je deze graag mooi houden. Om ervoor te zorgen dat een keramiek keukenblad mooi blijft, is het noodzakelijk om deze goed schoon te maken. Het goede nieuws: het is erg gemakkelijk schoon te maken en daardoor erg hygiënisch!

Keramiek keukenblad reinigen

Keramieken keukenbladen zijn tegenwoordig erg in trek. Dat is natuurlijk niet voor niets. Ze geven je keuken een luxe uitstraling en zijn bovendien erg praktisch in gebruik en onderhoud. Om je keramiek keukenblad mooi en hygiënisch te houden is het wel belangrijk om het keukenblad met regelmaat te reinigen. Misschien niet het allerleukste klusje, maar wel een heel belangrijk klusje.
Wanneer een keramiek keukenblad pas geplaatst is, is het afnemen met een vochtige doek met een schoonmaakmiddel als allesreiniger de eerste stap. Daarna neem je het keukenblad af met een droge doek. Het is niet nodig om het keukenblad te impregneren, omdat keramiek van zichzelf al sterk genoeg is om vocht en vuil te weren. Wanneer je je keuken helemaal in gebruik hebt genomen is het bijhouden van het keukenblad in de regel voldoende om je keukenblad mooi te houden. De schoonmaakmiddelen die je hierbij zou kunnen gebruiken vind je gewoon in het schap met schoonmaakmiddelen in de plaatselijke supermarkt: afwasmiddel, groene zeep, allesreiniger. Je hoeft dus niet de portemonnee te trekken voor dure schoonmaakmiddelen.

Bij hardnekkiger vuil

Het kan natuurlijk zijn dat je eens te maken krijgt met moeilijk verwijderbare resten. Een uit de hand gelopen feestje of een kookfestijn waarbij de spetters in het rond vliegen kunnen daar de oorzaak van zijn. Als er hardnekkiger vuil op je keramieken aanrechtblad zit dan ga je die te lijf met een sopje met Cif. Soms is dat niet voldoende. Als je materialen hebt die hard kunnen worden, dan is het verstandig om dit eerst ook daadwerkelijk uit te laten harden. Daarna kun je voorzichtig met een schrapertje het vuil van het blad verwijderen. Heb je last van kalk? Dit kun je het beste verwijderen met natuurazijn; wederom gewoon in de supermarkt verkrijgbaar.
Pas bij het schoonmaken van je keramiek keukenblad op dat je geen chemische of bijtende schoonmaakproducten gebruikt. Deze kunnen je keukenblad beschadigen.

Over Kor Keuken & Interieur

Zelf op zoek naar een mooie nieuwe keuken met keramieken keukenblad?
Kor Keuken & Interieur, gevestigd in Jistrum, Friesland, is specialist op het gebied van op maat gemaakte keukens. Door de jaren heen zijn er door de keukenbouwers van Kor Keuken & Interieur veel verschillende keukens gemaakt en geplaatst. Van landelijke keukens tot moderne keukens, greeploze keukens, of keukens met een industrieel tintje; de keuze is aan jou!