Wat kost het om een keuken te laten maken?

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in het laten maken van een keuken op maat! Het laten maken van een keuken is een spannend, maar ook leuk proces met uiteindelijk een prachtig resultaat: je droomkeuken! Maar wat kost het om een keuken te laten maken?

Gemiddeld besteden mensen drie jaar van hun leven in hun keuken. Dat is een heleboel tijd. De ene keer ben je urenlang aan het kokkerellen, de andere keer bak je er pannenkoeken en weer een andere keer frutsel je een snelle maaltijd in elkaar. Hoe je je keuken ook gebruikt, het is belangrijk dat je een keuken hebt die bij je past, je besteedt er immers heel veel tijd. Als je van plan bent om een keuken te laten maken, dan ben je vast heel benieuwd naar wat je dat precies gaat kosten. Want wat kost het om een keuken te laten maken?

Als je hier terecht bent gekomen om één bedrag te vinden dan moeten we je helaas teleurstellen. Geen keuken is namelijk hetzelfde, en de kosten kunnen dan ook behoorlijk uiteen lopen. 

Wat is duurder, een keuken uit een keukenzaak of een keuken op maat gemaakt?

Of een keuken uit een keukenzaak of een keuken die je op maat laat maken duurder is, hangt er helemaal vanaf wat je wensen zijn, maar over het algemeen geldt dat de prijzen vaak niet veel uiteen lopen. Vergeet niet, dat de prijs die je in een showroom van een keukenzaak ziet, vaak een vanafprijs is. Zodra je aan de tekentafel gaat zitten en de keuken op jouw wens af laat stemmen, kunnen de kosten vaak nog flink oplopen. Het grote voordeel van maatwerk is dat een keuken helemaal op jouw wensen wordt afgestemd. Er wordt ontworpen vanuit jouw ruimte, in plaats van dat er uitgegaan wordt van een standaard en die standaard wordt afgestemd op jouw huis.

Hoe wordt een prijs van een keuken bepaald?

Het maken van een keuken begint voor ons met het inventariseren van de wensen van jou als klant en het geven van advies. Zodra we alle wensen geïnventariseerd hebben kan er een begin gemaakt worden met een ontwerp. Als dit ontwerp akkoord bevonden wordt gaan onze keukenbouwers aan de slag met het bouwen van de keuken.

De prijs van een keuken wordt bepaald op basis van de volgende zaken:

  • Wat voor inbouwapparatuur komt er in de keuken?
  • Hoe groot wordt de keuken?
  • Wat voor kranen worden er gebruikt? Wil je een kokendwaterkraan, of een gewone keukenmengkraan?
  • Welk type afzuigkap wil je in je keuken?
  • Wat voor houtsoort wil je gebruiken voor je keuken?
  • Wat zijn de overige materialen die gebruikt worden?

Al deze aspecten zijn van belang voor het bepalen van de prijs. Zo kun je een mooie, maar eenvoudige keuken hebben voor €10.000,-, tot een keuken met de meest geavanceerde apparatuur en allerlei slimmigheidjes die het gebruik van je keuken nog makkelijker maken voor plusminus €30.000,-. 

Keuken laten maken door Kor Keuken & Interieur

Kor Keuken & Interieur, gevestigd in Jistrum, Friesland, is specialist op het gebied van op maat gemaakte keukens. Door de jaren heen zijn er door de keukenbouwers van Kor Keuken & Interieur veel verschillende keukens gemaakt en geplaatst. Van landelijke keukens tot moderne keukens, greeploze keukens, of keukens met een industrieel tintje; de keuze is aan jou!